Dealer login Wachtwoord vergeten?
Home > Nieuws > Veel snoeiwerk voor de boeg? Kies voor een snoeischaar op accu

Veel snoeiwerk voor de boeg? Kies voor een snoeischaar op accu

Veel snoeiwerk voor de boeg? Kies voor een snoeischaar op accu

Om te genieten van een mooie tuin, boomgaard of wijngaard is regelmatig snoeien – minstens een keer per jaar – een must. Niet alleen voorkom je zo dat het werk op een gegeven moment ondoenbaar wordt, het houdt je bomen en struiken ook gezonder. Welke snoeischaar je dan het beste kiest? Als je weet dat snoeien erg belastend kan zijn voor je hand – zeker als je regelmatig en veel moet snoeien – beschik je maar beter over tuingereedschap dat de klus aanzienlijk verlicht: een snoeischaar op accu, bijvoorbeeld.

Wanneer snoeien?

Hoewel de lente traditioneel dé periode is om klusjes in de tuin te doen, kun je het hele jaar door snoeien, afhankelijk van welke planten je hebt staan. Sommige bomen snoei je beter in de winter, terwijl je andere het best in de zomer aanpakt. Enkele vuistregels:

  • In de winter snoei je knotbomen, hakstoven, leibomen en fruitbomen.

  • Tijdens de lente mag je lei- en fruitbomen nog steeds snoeien, tenzij ze in bloei staan. Ook groenblijvende hagen pak je dan aan.

  • Vanaf de zomer tot en met de herfst zijn ABC-bomen aan de beurt, net zoals fruitbomen (wanneer ze uitgebloeid zijn). Hagen pak je het best in hartje zomer aan.

Wie een dag flink doorwerkt in een grote tuin of boomgaard, komt al snel aan 200.000 knipbewegingen! En dan is het dus een stuk aangenamer werken met een snoeischaar op accu.

Ergonomisch en geluidsarm snoeien

Met de DUP361 van Makita snoei je makkelijk takken tot 33 mm zonder geluidoverlast te veroorzaken. De twee accu’s van 18 volt laten je toe om lang onafgebroken te werken. Niet alleen geniet je zo ten volle van je bewegingsvrijheid, je ontlast er ook je hand mee omdat je het gereedschap makkelijk bedient met een lichte druk op de knop. Voor optimaal comfort kun je de accu’s bovendien op je rug dragen.

Veelzijdigheid troef met de accu’s van Makita

Heb je al een accu van Makita? Dan kun je die probleemloos gebruiken op talloze andere toestellen. De 2 x 18 V-batterijen zijn onder meer compatibel met heggenscharen, bladblazers en kettingzagen.

NIEUWS